Vad är PRF/PRP

PRF/PRP står för Platelet Rich Fibrin/Plasma. Det är en 100% naturlig behandling utan biverkningar som andra icke kroppsegna produkter kan ha. Vid en PRF/PRP behandling används tillväxtfaktorer från ditt eget blod utan att man lägger till några som helst tillsatser. Blodet centrifugeras i en unik centrifug och blodplasman injiceras bland annat i hårbotten, huden eller med microneedling. De tillväxtfaktorer som finns i plasman stimulerar stamceller i det behandlade området. Det finns ingen risk för allergier då det som injiceras kommer från din egen kropp

PRF håravfall

Behandlingen både förebygger håravfall och stimulerar hårtillväxt vid tunnhårighet. Plasman injiceras i hårbotten och tillväxtfaktorerna som finns i PRF stimulerar stamcellerna runt hårsäckarna som får dem att vidga på sig. Detta resulterar i ökad hårtillväxt, förbättrad hårkvalitet och hårstrån blir tjockare. För bästa resultat rekommenderas 3-6 behandlingar med cirka 4 veckors mellanrum. Kroppens egna processer aktiveras då optimalt och stimuleringen av hårtillväxt ökar. Alla resultat är individuella och de flesta friska personer kan göra en behandling och få bra resultat. För att bibehålla resultatet rekommenderas i flesta fall 1-2 behandlingar varje år

PRF hud/under ögonen

Plasman injiceras i huden och tillväxtfaktorerna ökar cellförnyelsen samt stimulerar nybildningen av kroppens egna kollagen och elastin. Det är kollagen och elastin som bygger upp din hud och håller huden fast och elastisk. Målet är att öka cellförnyelsen och öka tjockleken på dermis (huden) 
Plasman går också utmärkt att använda i kombination med microneedling. 
För bästa resultat rekommenderas en kur på 3 behandlingar

Vad är skillnaden mellan PRP och PRF? 

Plasman injiceras i huden och tillväxtfaktorerna ökar cellförnyelsen samt stimulerar nybildningen av PRF är som PRP men det innehåller också fribrin. Istället för att centrifiguera bort allt fibrin som man gör vid PRP så behåller man detta genom att centrufinguera i en unik centrifug. Detta leder till att plasman koaguleras och bildar en fribrinmatris. Vi får då en mycket långsammare frisättning av tillväxtfaktorer och cytokiner dvs vi har fler tillväxtfaktorer som hålls vid liv längre och släpps ut under en längre tid (upp till 10 dygn). Vid PRP så släpps alla tillväxtfaktorer ut direkt och man får en kortare effekt av tillväxtfaktorerna. 
Vi rekommenderar alltid PRF vid hårbehandlingar och injektionsbehandlingar eftersom man då får en längre effekt av behandlingen.

Hur går behandlingen till?

Alla våra behandlingar börjar med en konsultation där vi går igenom dina förutsättningar, förväntat resultat och antal behandlingar som krävs.  
Vi börjar med att dra blod från dig. Rören med blodet centrifugeras sedan och med hjälp av sterila kanyler extraherar vi blodplasman för att sedan injiceras i området. Antalet rör/mängd beror på behandlingsområde. Vi använder en väldigt fin nål för att minimera smärta men det kan stickas och kännas lite obekvämt. Beroende på område kan en behandling ta mellan 45-120 minuter. Vi bokar ett återbesök 3 månader efter din behandling för att utvärdera resultat. 

Att tänka på inför behandling

Att tänka på efter behandling 

Beroende på vilken behandling du utför är det olika faktorer du ska tänka på. Men de som gäller alla är
– Använd alltid SPF efter behandlingar i ansiktet
– Undvik träning, bastu och alkohol 24h efter behandlingen.
– Följ de instruktioner din behandlare informerar dig om efter just din behandling

Priser

Se priser för olika behandlingar på bokadirekt (boka knappen)

Kostnadsfri konsultation

För att du ska få precis det resultat och den upplevelse du söker erbjuder vi 15 minuter kostnadsfri konsultation. Vi pratar igenom dina mål, önskningar och förutsättningar och kommer tillsammans fram till en rekommenderad plan- och behandling.