Botox

Botulinumtoxin typ A (botox), är ett läkemedel och används både i medicinskt syfte vid exempelvis huvudvärk och tandgnissling samt vid estetiskt syfte för oönskade rynkor. Botuliumtoxin har en avslappnande effekt på musklerna och verkar genom att det blockerar nervimpulser till musklerna som injiceras. När musklerna inte kan kontraheras lika starkt som de vanligen kan får man resultat i form av slätare hud samt minskat synliga rynkor. Resultatet är individuellt och är baserat bland annat baserat på fysiologiska skillnader, ålder, muskelstyrka och livsstil.

OBS! Enligt den nya injektionslagen behöver alla som ska utföra en botox behandling att göra en konsultation minst 48 timmar innan behandling. Vi erbjuder både digitala konsultationer via telefon så att du inte behöver komma till kliniken flera gången samt konsultationer på plats. Konsultationen är giltig i 6 månader.

Behandlingsområden

Resultat syns inte direkt utan kommer successivt och får full effekt ca 10-14 dagar efter behandlingen. Ett kostnadsfritt återbesök ingår 14 dagar efter med behandling om ej önskad effekt uppnåtts. 

Att tänka på inför behandling

Du ska inte ha feber
Du ska inte ha någon infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.
Du får inte vara gravid eller amma vid behandlingen
För att minska risken för blödning och blåmärken kan man undvika alkohol, NSAID preparat (tex. Ipren), omega 3 och omega 6 ca en veckor före behandling. 

Under behandlingen

Kunden fyller i en hälsodeklaration. Själva behandlingen tar sedan ca 10 minuter. De vanligaste biverkningarna är relaterade till injektionsstället, såsom rodnad, svullnad, irritation, hudutslag, klåda och stickningar. I vissa fall förekommer huvudvärk under något dygn efter behandlingen.

Att tänka på efter behandling 

Du skall undvika att ta på det behandlade området samt använda smink i 6 timmar efter behandlingen
Du ska inte ligga ner på 4 timmar efter behandlingen
Du bör undvika att träna 48 timmar efter behandling
Du bör inte dricka någon alkohol 48 timmar efter behandling
Du bör undvika direkt solljus de första 2 veckorna, använd solskydd med hög spf
Du skall undvika tryck på området i en vecka, ex massage eller ansiktsbehandling
Undvik att göra rörelser där du har huvudet framåt böjt, t ex. när du tar på dig skorna samma dag som behandlingen 

Hållbarhet

Effekten varar cirka tre månader och beror på behandlingsområde samt individuella skillnader såsom ålder och livsstil. Behandlas du regelbundet kan effekten sitta i längre och du behöver inte behandlas lika ofta, detta är dock individuellt. För att få så goda resultat som möjligt kan det vara bra att börja behandlas innan rynkorna blir för djupa.

Priser för Botox

1 område1800kr
2 områden2500kr
3 områden3000kr
4 områden3500kr
Faceslimming/käkmusler3500kr
Svettning armhålor4500kr

Kostnadsfri konsultation

För att du ska få precis det resultat och den upplevelse du söker erbjuder vi 15 minuter kostnadsfri konsultation. Vi pratar igenom dina mål, önskningar och förutsättningar och kommer tillsammans fram till en rekommenderad plan- och behandling.