Klinik Zi
Org.nr: 559221-9785

 • Kungsängsgatan 93a 75318 Uppsala
 • Kontakt
  Telefon: 070-400 45 04

  Mail: info@klinikzi.com

  Microbotox 

  En behandling med micobotox innebär att botox blandas med NCTF vitamincoctail som innehåller hyaluronsyra och 59 aktiva ingredienser, bland annat i form av vitaminer, aminosyror, koenzymer och nukleinsyror. Blandningen stämplas in i hela ansiktet med hjälp av 19 små tunna nålar som precis penetrerar dermis, mellersta hudlagret.

  Vilken effekt ger behandlingen?

  Effekten uppstår efter ca 1 vecka. Huden och porerna drar ihop sig, du får en minskad oljeproduktion vilket leder till mindre orenheter och även minskad akne. Detta även tack vare att botox hämmar p-faktorn, en av huvudfaktorerna till inflammationer som leder till akne. Samtidigt som du blir mindre oljig hy får du ökad lyster tack vare de aktiva ingridienserna i vitamincoctailen. Klinikens kunder som genomgått en microbotox behandling beskriver att de får en filterliknande effekt, makeup lägger sig snyggare och aknen minskar. Då lösningen stämplas in i hudlagret och ej i själva muskeln får man ej den klassiska stelheten som traditionell botoxbehandling ger. Den når dock de muskeländar som fäster mot huden vilket ger en uppstramande effekt

  • Lyftande effekt
  • Reducerad porstorlek
  • Reducerad oljeproduktion
  • Reducerad acneuppkomst
  • Reducering av acneärr
  • Slätare och jämnare hud
  • Ökad lyster
  • Förbättrar rosacea
  • Förebygger ålderstecken

  Att tänka på inför behandling

  Du ska inte ha en infektion eller feber 
  Du ska inte ha något sår i behandlingsområdet 
  Du får inte vara gravid eller amma 
  För att minska risken för blödning och blåmärken kan man undvika alkohol och NSAID preparat som ipren ca en vecka före behandling, samt omega 3 och omega 6 ca två veckor före behandling. 

  Under och efter behandlingen

  Vi börjar med rengöring av huden samt lägger på en syrapeeling i 3-5 minuter. Detta förbereder huden, får bort alla döda hudceller och ökar upptagningen av microbotoxen. Därefter stämplas hela ansiktet med blandningen. Efter behandlingen får du ligga med en biocellulose mask som innehåller aloe vera och hyaluronsyra. Denna lugnar huden och dämpar rodnaden.

  Att tänka på efter behandling 

  Undvika att ta på det behandlade området samt använda smink i 6 timmar efter behandlingen 
  Drick ej alkohol 48 timmar efter injektion pga risk för ökad svullnad
  Undvik att träna 24 timmar efter behandling
  Undvik extrem hetta eller kyla tills svullnaden har lagt sig 
  Undvika direkt solljus ca 2 veckor, använd gärna solskydd med hög spf 

  Hållbarhet

  Resultatet håller i 2-3 månader. Möjlighet finna att kombinera med en boosterbehandling. Denna görs vanligtvis i kur om 3 behandlingar en gång per vecka. Då kan man byta ut första boosterbehandlingen mot en microbotoxbehandling.

  Priser Microbotox

  Microbotox2900kr

  Kostnadsfri konsultation

  För att du ska få precis det resultat och den upplevelse du söker erbjuder vi 15 minuter kostnadsfri konsultation. Vi pratar igenom dina mål, önskningar och förutsättningar och kommer tillsammans fram till en rekommenderad plan- och behandling.