Microbotox i uppsala 

En behandling med micobotox innebär att botox blandas med NCTF vitamincoctail som innehåller hyaluronsyra och 59 aktiva ingredienser, bland annat i form av vitaminer, aminosyror, koenzymer och nukleinsyror. Blandningen stämplas in i hela ansiktet med hjälp av 19 små tunna nålar som precis penetrerar dermis (mellersta hudlagret)

Vilken effekt ger behandlingen?

Effekten uppstår efter ca 1 vecka. Huden och porerna drar ihop sig, du får en minskad oljeproduktion vilket leder till mindre orenheter och minskad akne. Detta tack vare att botox hämmar p-faktorn, en av huvudfaktorerna till inflammationer som leder till akne. Samtidigt som du blir mindre oljig hy får du ökad lyster tack vare de aktiva ingredienserna i vitamincoctailen. Klinikens kunder som genomgått en microbotox behandling beskriver att de får en ”filter liknande” effekt, makeup lägger sig snyggare och aknen minskar. Då lösningen stämplas in i huden och inte i själva muskeln får man inte den klassiska muskelavslappnande effekten som traditionell botox behandling ger. Den når dock de muskeländar som fäster mot huden vilket ger en uppstramande effekt

Möjlig effekt av behandling


• Reducerad porstorlek
• Reducerad oljeproduktion
• Reducerad acneuppkomst
• Ökad lyster
• Förbättrar rosacea

Att tänka på inför behandling

Du ska inte ha en infektion eller feber 
Du ska inte ha något sår i behandlingsområdet 
Du får inte vara gravid eller amma 
För att minska risken för blödning och blåmärken kan man undvika alkohol och NSAID preparat (tex Ipren) samt omega 3 och omega 6 ca en vecka före behandling. 

Under och efter behandlingen

Vi börjar med rengöring av huden samt lägger på en syrapeeling. Detta förbereder huden, får bort alla döda hudceller och ökar upptagningen av microbotoxen. Därefter stämplas hela ansiktet med blandningen. Efter behandlingen får du ligga med en biocellulose mask som är lugnande och innehåller bland annat hyaluronsyra. Denna lugnar huden och dämpar rodnaden.

Att tänka på efter behandling 

Undvika att ta på det behandlade området samt använda smink i 6 timmar efter behandlingen 
Drick ej alkohol 48 timmar efter pga risk för ökad svullnad
Undvik att träna 48 timmar efter behandling
Undvik extrem hetta eller kyla tills svullnaden har lagt sig 
Undvika direkt solljus ca 2 veckor, använd solskydd med hög spf 

Hållbarhet

Resultatet håller i 2-3 månader. Möjlighet finna att kombinera med profhilo för att öka kollagen produktionen i kombination med microbotox.

Priser Microbotox

Microbotox2900kr

Kostnadsfri konsultation

För att du ska få precis det resultat och den upplevelse du söker erbjuder vi 15 minuter kostnadsfri konsultation. Vi pratar igenom dina mål, önskningar och förutsättningar och kommer tillsammans fram till en rekommenderad plan- och behandling.