Microbotox i uppsala

En behandling med micobotox innebär att botox blandas med en vitamincoctail som innehåller hyaluronsyra. Blandningen stämplas in i hela ansiktet med hjälp av 19 små tunna nålar som precis penetrerar dermis (mellersta hudlagret)

Vilken effekt ger behandlingen?

Effekten uppstår efter ca 1 vecka. Huden och porerna drar ihop sig, du får en minskad oljeproduktion vilket leder till mindre orenheter och minskad akne. Detta tack vare att botox hämmar p-faktorn, en av huvudfaktorerna till inflammationer som leder till akne. Samtidigt som du blir mindre oljig hy får du ökad lyster tack vare de aktiva ingredienserna i vitamincoctailen. Klinikens kunder som genomgått en microbotox behandling beskriver att de får en “filter liknande” effekt, makeup lägger sig snyggare och aknen minskar. Då lösningen stämplas in i huden och inte i själva muskeln får man inte den klassiska muskelavslappnande effekten som traditionell botox behandling ger. Den når dock de muskeländar som fäster mot huden vilket ger en uppstramande effekt

Möjlig effekt av behandling


• Reducerad porstorlek
• Reducerad oljeproduktion
• Reducerad acneuppkomst
• Ökad lyster
• Förbättrar rosacea

Att tänka på inför behandling

Du ska inte ha en infektion eller feber. 
Du ska inte ha något sår i behandlingsområdet.
Du får inte vara gravid eller amma.
För att minska risken för blödning och blåmärken kan man undvika alkohol och NSAID preparat (tex Ipren) samt Omega 3 ca en vecka före behandling. 

Under och efter behandlingen

Vi börjar med rengöring av huden och därefter stämplas hela ansiktet med blandningen. Efter behandlingen får du ligga med en ansiktsmask som är lugnande och innehåller bland annat hyaluronsyra. Denna lugnar huden och dämpar rodnaden.

Att tänka på efter behandling 

Hållbarhet

Resultatet håller i 2-3 månader. Möjlighet finna att kombinera med profhilo för att öka kollagen produktionen i kombination med microbotox.

Priser Microbotox

Microbotox2900kr

Vanliga frågor och svar om Microbotox

Vad är microbotox?

En behandling med microbotox innebär att botox blandas med en vitamincoctail som innehåller hyaluronsyra. Blandningen stämplas in i hela ansiktet med hjälp av 19 små tunna fina nålar som precis penetrerar dermis (mellersta hudlagret). Resultatet blir en jämnare hudton, mindre porer och mindre talg/svett produktion.

Hur länge håller det?

Resultatet håller i ca 2-3 månader.

När kan jag inte göra microbotox?

Du ska inte ha en infektion eller feber.
Du ska inte ha något sår i behandlingsområdet.
Du får inte vara gravid eller amma.
För att minska risken för blödning och blåmärken kan man undvika alkohol och NSAID preparat (tex Ipren) samt Omega 3 ca en vecka före behandling.

Vad ska jag tänka på efter en behandling med microbotox?

Du skall undvika att ta på det behandlade området samt använda smink i 6 timmar efter behandlingen pga infektionsrisk.
Du bör undvika träning och bastu i 48 timmar.
Du bör undvika direkt solljus ca 2 veckor, använd solskydd med hög spf.

Vad är skillnaden mellan vanlig botoxbehandling/rynkbehadling och microbotox?

Skillnaden är att under en vanlig botoxbehandling injicerar vi botox djupare in i musklerna. Det är musklerna som orsakar att vi får rynkor och oönskad rörelse i ansiktet. En vanlig rynkbehandling passar därför bäst om du vill bli av med linjer och oönskad mimik i ansiktet. Under en microbotoxbehandling stämplar vi in botoxen i det det yttersta hudlagret istället. Musklerna och mimiken påverkas alltså inte och även om man kan få en liten effekt på fina linjer i ansiktet så är denna behandling inte optimal för just rynkor. Den arbetar istället på huden för fukt och glow.

Kostnadsfri konsultation

För att du ska få precis det resultat och den upplevelse du söker erbjuder vi 15 minuter kostnadsfri konsultation. Vi pratar igenom dina mål, önskningar och förutsättningar och kommer tillsammans fram till en rekommenderad plan- och behandling.