Permanent hårborttagning i Uppsala

Vill du slippa rakhyveln, taggig hud och inåtväxande hår? Är du trött på alla smärtsamma hårborttagnings behandlingar som vaxning & epilering? Då är permanent hårborttagning för dig! Vi erbjuder en av marknadens bästa laser och är den enda kliniken i Uppsala som erbjuder laser behandling med MeDioStar Diodlaser med världens största spotsize på hela 10 cm2 och upp till 5,000watt! Detta gör att vi lyckas få en djupare penetration för att komma åt de hårsäckar som är djupt inbäddade. MeDioStar har korta pulser med en frekvens upp till 20 Hz. Alla dessa funktioner tillsammans gör att vi får en mer effektiv, mildare och så smärtfri behandling som möjligt!

Du är alltid välkommen på en kostnadsfri konsultation! (finns både digitalt och på kliniken)

Information om Permanent hårborttagning

Vår Diodlaser: MeDioStar

Vi erbjuder permanent hårborttagning med diodlasern MeDioStar från Victus Medical.
Det är en av de bästa hårborttagningsmaskinerna på marknaden och har även vunnit pris för att vara en av de bästa på marknaden. Tillverkad i Tyskland och har både Medicinsk CE och Amerikanske FDA märkning. Vi är den ända kliniken i hela Uppsala som erbjuder hårborttagning med MeDioStar. Lasern har en avancerad teknologi som möjliggör säkrare, snabbare och behagliga behandlingar med med inbyggt kylsystem för att minska smärtan!

Har du tidigare behandlat med laser för hårborttagning så kommer du uppleva en skillnad med MeDioStar!

Välkommen på en kostnadsfri konsultation där vi går igenom dina förutsättningar och

Skillnad mellan diodlaser och IPL vid permanent hårborttagning

Diod-laser erbjuder den senaste tekniken när det kommer till permanent hårborttagning. Fördelarna är att den är snabbare och säkrare. Just vår diod-laser är också relativt smärtfri. Diod-laser och IPL har flera skillnader. Vid IPL använder man sig av ljusblixtar som är i olika våglängder för olika ändamål. Tillskillnad från diod-lasern som använder en jämn ljusstråle med två olika våglängder som är optimerade för just hårborttagning. Detta innebär att IPL är mer smärtsam och gör en ökad risk för brännskador då den kan angripa melaniner i huden. Diod-laser kan man även använda på mörkare hud. Diodlaser är därför en effektivare metod för permanent hårborttagning och kan kräva färre behandlingar baserat på vilka förutsättningar man har när man börjar behandlas.  

Vem kan behandlas med diodlaser?

Det underbara med MeDioStar är att alla hudtyper och hudfärger kan behandlas. Detta är möjligt då lasern jobbar med olika våglängder. De som inte kan behandlar är vita hår helt utan pigment samt röda hår.
Ju större kontrast man har mellan färgen på huden och håret desto bättre resultat får man, exempel ljushy med svarta tjocka hårstrån.

Lasern går att använda på sommaren och du kan sola 48h efter behandlingen men då med hög solskyddsfaktor (minst spf 30). MeDioStar behandlar även inåtvända hårstrån och irriterade hårsäckar.
Maskinen ger oss möjlighet att anpassa behandlingen efter din specifika hudtyp och behov.  

Hur många laserbehandlingar behövs?

För att få en lyckad permanent hårborttagning krävs det att man behandlar hårsäckarna när de är i tillväxtfas. Optimal effekt nås inte om man behandlar håret i vilofas eller i övergångsfas.

Ca 30% av kroppens hår är i tillväxtfas samtidigt. Görs behandlingen inom rätt växtcykel elimineras ca 30% av håret på behandlingsområdet under en behandling. Dock så väcker man ca 10% av de hårsäckar som är i vilofas vilket resulterar i att ca 20% av håret elimineras under en behandling. Ingen maskin på marknaden idag kan avlägsna håret permanent på mindre än 5-10 behandlingar eftersom det är biologiskt omöjligt. Dock så ser man stor skillnad redan efter de 2-3 första behandlingarna.
Det finns såklart undantag där det krävs färre eller fler behandlingar. Det beror på mängden hår på kroppen från början.

Hårborttagning ansiktet

Hårborttagning i ansiktet fungerar inte alltid på samma sätt som på kroppen. Detta för att det kan vara hormonellt styrt hos främst kvinnor. Här kan man arbeta aktivt för att minska hårtillväxten men det kan krävas flera behandlingar och håret kan växa tillbaka vid hormonella förändringar. Tillsammans med din behandlare går vi igenom dina förutsättningar men det är viktigt att förstå att vi inte kan påverka de hormonella faktorer som påverkar hårtillväxt.

Hur långt behöver jag vänta mellan laserbehandlingar?

För att få absoluta bästa resultat är det viktigt att följa angivna intervall och att man inte hoppar över någon behandling.

ANSIKTE: Behandling efter 4 veckor

ARMHÅLOR: Behandling efter 4-6 veckor

ÖVRIGA KROPPSDELAR: Behandling efter 6-8 veckor

Följs inte riktlinjerna får man inte optimalt resultat. För att hålla intervallerna har vi som rutin att boka ny behandling

Innan din behandling

Efter din behandling

Priser

Se priser för olika behandlingar på bokadirekt (boka knappen)

Kostnadsfri konsultation

För att du ska få precis det resultat och den upplevelse du söker erbjuder vi 15 minuter kostnadsfri konsultation. Vi pratar igenom dina mål, önskningar och förutsättningar och kommer tillsammans fram till en rekommenderad plan- och behandling.