Ansikte som visar vilka områden som man kan behandla med fillers

Fillers i uppsala

Fillers som används på kliniken består av hyaluronsyra. Detta ämne finns naturligt i kroppen och medverkar till att ge huden fukt och volym men som minskar med åldern. Detta är en av orsakerna till att volymen i ansiktet minskar samt att rynkor uppstår. En injektionsbehandling med hyaluronsyra kan hjälpa till att återställa den förlorade volymen eller få en volymökning på områden man önskar. På Kliniken används främst Stylage, och Teosyal. Vilken filler som används baseras bland annat på vilket område som ska behandlas samt vilken produkt som behandlaren bedömer mest lämplig för just dina behov och individuella förutsättningar. 

OBS! Enligt den nya injektionslagen behöver alla som ska utföra en fillers behandling att göra en konsultation minst 48 timmar innan behandling. Vi erbjuder både digitala konsultationer via telefon så att du inte behöver komma till kliniken flera gången samt konsultationer på plats. Konsultationen är giltig i 6 månader.

Att tänka på inför behandling

Du ska inte ha en infektion eller feber 
Du ska inte ha några sår vid behandlingsområdet
Du får inte vara gravid eller amma 
För att minska risken för blödning och blåmärken kan man undvika alkohol, NSAID preparat (tex. Ipren), omega 3 och omega 6 ca en vecka före behandling.. 

Under och efter behandlingen

Besöket startar alltid med en genomgång av behandlingen. Därefter får kunden bedövningskräm under tiden som en hälsodeklaration fylls i. Vanliga biverkningar som man kan förvänta sig är rodnad, svullnad och i vissa fall även blåmärken. Symtomen är övergående, vanligtvis mellan 1-7 dagar men slutresultaten har man först efter ca två veckor. 

Att tänka på efter behandling 

Undvika att ta på det behandlade området samt använda smink i 6 timmar efter behandlingen. 
Drick ej alkohol 48 timmar efter injektion pga risk för ökad svullnad.
Undvik att träna 48 timmar efter behandling.
Undvik extrem hetta eller kyla tills svullnaden har lagt sig. 
Undvika direkt solljus ca 2 veckor, använd gärna solskydd med hög spf. 

Hållbarhet

En fillersbehandling är inte permanent. Hyaluronsyra bryts naturligt ner med tiden och effekten kan vara mellan fyra till arton månader. Varaktigheten beror främst på behandlingsområde och vilken filler som används men även på individuella skillnader såsom ålder, rökning, livsstil mm. Behandlas man regelbundet kvarstår dock effekten längre för varje behandling. Första gången man gör en behandling rekommenderas att man gör en ny behandling inom tre månader för att få ett så varaktigt resultat som möjligt. Fillers behandlingarna utförs i Uppsala. 

Priser för fillers

Läppar 0,5ml1900kr
Läppar 1ml2500kr
Näsa2800kr
Näsa (återbesök inom 2 mån)2300kr
Tear trough2800kr
Kinderfrån 2900kr
Käklinje/Hakafrån 2900kr
Nasolabialaveck, Marionettlinjerfrån 2500kr
Handföryngring4000kr
Hyalase (Borttagning av fillers)2000kr

Kostnadsfri konsultation

För att du ska få precis det resultat och den upplevelse du söker erbjuder vi 15 minuter kostnadsfri konsultation. Vi pratar igenom dina mål, önskningar och förutsättningar och kommer tillsammans fram till en rekommenderad plan- och behandling.