Ansikte som visar vilka områden som man kan behandla med fillers

Fillers i uppsala

Fillers som används på kliniken består av hyaluronsyra. Detta ämne finns naturligt i kroppen och medverkar till att ge huden fukt och volym men som minskar med åldern. Detta är en av orsakerna till att volymen i ansiktet minskar samt att rynkor uppstår. En injektionsbehandling med hyaluronsyra kan hjälpa till att återställa den förlorade volymen eller få en volymökning på områden man önskar. På Kliniken används främst Stylage, och Teosyal. Vilken filler som används baseras bland annat på vilket område som ska behandlas samt vilken produkt som behandlaren bedömer mest lämplig för just dina behov och individuella förutsättningar. 

OBS! Enligt den nya injektionslagen behöver alla som ska utföra en fillers behandling att göra en konsultation minst 48 timmar innan behandling. Vi erbjuder både digitala konsultationer via telefon så att du inte behöver komma till kliniken flera gången samt konsultationer på plats. Konsultationen är giltig i 6 månader.

Att tänka på inför behandling

Du ska inte ha en infektion eller feber 
Du ska inte ha några sår vid behandlingsområdet
Du får inte vara gravid eller amma 
För att minska risken för blödning och blåmärken kan man undvika alkohol, NSAID preparat (tex. Ipren), omega 3 och omega 6 ca en vecka före behandling.. 

Under och efter behandlingen

Besöket startar alltid med en genomgång av behandlingen. Därefter får kunden bedövningskräm under tiden som en hälsodeklaration fylls i. Vanliga biverkningar som man kan förvänta sig är rodnad, svullnad och i vissa fall även blåmärken. Symtomen är övergående, vanligtvis mellan 1-7 dagar men slutresultaten har man först efter ca två veckor. 

Att tänka på efter behandling 

Undvika att ta på det behandlade området samt använda smink i 6 timmar efter behandlingen. 
Drick ej alkohol 48 timmar efter injektion pga risk för ökad svullnad.
Undvik att träna 48 timmar efter behandling.
Undvik extrem hetta eller kyla tills svullnaden har lagt sig. 
Undvika direkt solljus ca 2 veckor, använd gärna solskydd med hög spf. 

Hållbarhet

En fillersbehandling är inte permanent. Hyaluronsyra bryts naturligt ner med tiden och effekten kan vara mellan fyra till arton månader. Varaktigheten beror främst på behandlingsområde och vilken filler som används men även på individuella skillnader såsom ålder, rökning, livsstil mm. Behandlas man regelbundet kvarstår dock effekten längre för varje behandling. Första gången man gör en behandling rekommenderas att man gör en ny behandling inom tre månader för att få ett så varaktigt resultat som möjligt. Fillers behandlingarna utförs i Uppsala. 

Priser för fillers

Läppar 0,5ml1900kr
Läppar 1ml2500kr
Näsa2800kr
Näsa (återbesök inom 2 mån)2300kr
Tear trough2800kr
Kinderfrån 2900kr
Käklinje/Hakafrån 2900kr
Nasolabialaveck, Marionettlinjerfrån 2500kr
Handföryngring4000kr
Hyalase (Borttagning av fillers)2000kr

Vanliga frågor och svar om Fillers

Vad består filler av?

Fillers består av hyaluronsyra som är en fuktbindande sockermolekyl som förekommer naturligt i kroppen. Det är hyaluronsyra och kollagen som upprätthåller hudens lager och struktur, samt medverkar till att ge huden volym och fukt. Med åldern minskar den egna hyaluronsyran och huden förlorar spänst.

När ser man resultat?

Resultat syns omgående och efter ca två till tre dagar har oftast eventuell svullnad försvunnit.

Kan man gå till jobbet och leva normalt direkt efter behandlingen?

Man kan som regel återgå till jobbet efter en fillerbehandling. Man kan ha lätt ömhet och rodnad efter behandlingen men det lägger sig oftast inom någon dag. Man kan svullna efter behandling och svullnaden kan synas i några dagar. Risk för blåmärken föreligger också.
Du ska undvika solning, bastu, alkohol och träning 48 timmar efter behandlingen. Du ska undvika att ta på det behandlade området samt undvika smink i 12 timmar efter behandlingen.

Gör det ont att göra en fillerbehandling?

Smärtan är individuell. För att smärtan ska bli minimal så innehåller våra fillers bedövningsmedel. Vi använder även lokalbedövning i salvform som vi låter sitta några minuter innan behandlingen.

Hur länge håller en läppförstoring?

Läpparna har en snabbare absorptionsförmåga av fillers än andra delar av ansiktet och det krävs oftast flera behandlingar för att uppnå bästa resultat. Vid första behandlingen behövs oftast en ytterligare behandling efter ca en till två månader. Hållbarheten är individuell men generellt efter att man uppnått önskat resultat räcker det med underhåll ca 2 gånger per år.

När ser man resultatet av en läppförstoring?

En läppförstoring ger ett omedelbart resultat. Eventuell svullnad och blåmärken som uppstår kan vara upp till två veckor men försvinner så småningom.

Går det att ta bort filler?

Hyaluronsyrebaserade filler går att bryta ned genom att injicera ett motmedel, Hyalase.

Kan man göra fillerbehandlingar om man är sjuk? Ammar eller är gravid?

Du får ej ha en pågående infektion eller feber när du gör en behandling. Du får heller inte ha ett sår eller ha aktiv akne på injektionsområdet. Vi behandlar inte gravida eller ammande.

Vad är biverkningarna av fillers?

De vanligaste biverkningarna av fillers är rodnad, svullnad och blåmärken vid injektionsstället. Mer allvarliga biverkningar är sällsynta men kan inkludera infektioner, ärrbildning och nekros (dödsfall av hudvävnad).

Är fillers säkert?

Fillers är ett säkert ingrepp när det utförs av utbildad legitimerad personal. Det är dock viktigt att vara medveten om de möjliga biverkningarna innan man bestämmer sig för att genomgå en behandling.

Vilken filler är bäst till teartrough/under ögonen?

Vid en teartrough behandling använder vi oss av Teosyal Redensity II. Den är speciellt framtagen för området under ögonen. Filler under ögonen har en tendens att svullna och denna filler ger mindre risk för svullnad samt ett naturligt resultat.

Vilken fillers är bäst?

Vilken filler som är bäst beror främst på vilket område som behandlas och vad det är för resultat och hållbarhet man vill ha. En hårdare filler i tex haka och kinder har oftast en längre hållbarhet än en mjuk filler i läpparna eftersom du rör och använder läpparna mycket mer.
Majoriteten av alla fillers som finns på marknaden idag är baserade på hyaluronsyra. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och är ett ämne som successivt bryts ner. Det innebär att resultatet av din fillerbehandling inte kommer att vara permanent, utan behöver fyllas på med jämna mellanrum för att hålla.

Vad händer när man slutar med fillers?

Med tiden försvinner ämnet naturligt ur kroppen och du återgår till ditt naturliga utseende.

Kostnadsfri konsultation

För att du ska få precis det resultat och den upplevelse du söker erbjuder vi 15 minuter kostnadsfri konsultation. Vi pratar igenom dina mål, önskningar och förutsättningar och kommer tillsammans fram till en rekommenderad plan- och behandling.